Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че макар да са минали почти

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви днес, че макар да са минали почти
Коментари Харесай

Ангела Меркел: Всички германци днес са по-доволни от своя живот

Германският канцлер Ангела Меркел заяви през днешния ден, че въпреки да са минали съвсем три десетилетия от обединяването на Германия, към момента има да се прави работа за сплотяването на хората от тогавашния Изток и Запад, предадоха Асошиейтед прес и ДПА, представени от novini.bg. Меркел съобщи на демонстрация в град Кил по случай 29-ата годишнина от обединяването, че немското единение е продължаващ развой и непрекъсната задача.

По думите ѝ  " формалното немско обединяване е приключено, само че единството на германците не беше изцяло приключено на 3 октомври 1990 година и това продължава през днешния ден ".

Всички германци през днешния ден са " по-доволни от своя живот, в сравнение с в който и да било различен миг след обединяването ", добави тя. Според нея обаче даже 29 години след обединяването " множеството източногерманци във Федералната република се усещат като жители второкласен ".

Същевременно Меркел предизвести да не се търси " повода за компликациите и бедите първо и най-много в страната и така наречен елити... на които по никакъв метод не може да се има вяра и които някак единствено пречат на обособения човек ". По думите ѝ подобно мислене може да се забележи в цяла Германия и в случай че то надделее, " това би довело до злощастие ".

Свободата зависи от отговорността на обособения човек за личните му решения; що се отнася до хората, които желаят да трансферират тази отговорност върху страната, Меркел сподели: " Никога не би трябвало съответно политическо деяние, даже в случай че разочарованието от него е толкоз огромно, да се приема като опрощение за изключване, заплашване или нападане на другите поради цвета на тяхната кожа, религията, пола или половата ориентировка ".

Меркел, президентът Франк-Валтер Щайнмайер, ръководителят на Бундестага Волфганг Шойбле и министър председателят на провинция Шлезвиг-Холщайн Даниел Гюнтер участваха в Кил във възпоменателни прояви по случай годишнината от обединяването на Германия. Те участваха на икуменическа работа, а след това Меркел и Гюнтер произнесоха речи на публична гала. Църковни представители приканиха за приемливост и почитание в обществото. Според тях единствено по този метод може да има по-нататъшен триумф в интеграцията.

Меркел е от някогашната Източна Германия. Социологически изследвания в последно време демонстрират, че доста поданици на тогавашната Германска демократична република в този момент се усещат незадоволително показани в немската политика и бизнес, което способства за общото чувство, че техните гласове постоянно не са чути.

Меркел насочи прикрита рецензия против крайнодясната партия " Алтернатива за Германия " (АзГ), като сподели, че икономическите недоволства на изток не са опрощение за расизма, отбелязва Ройтерс. Тя цитира поръчан от държавното управление отчет, открил стопански несъответствия сред източната и западната част на Германия и показал, че хората на изток се усещат като жители второкласен.

Според нея обаче това не е опрощение за словесни нападки против чужденците под прикритието на свободата на словото. По думите ѝ подобни офанзиви заплашват демокрацията в Германия.

Меркел не загатна поименно АзГ, само че партията има по-голяма поддръжка в източните региони на Германия и реализира обилни триумфи на изборите в две източни провинции предишния месец.

,,Много беше реализирано през последните 29 години. На запад, както и на изток хората като цяло са по-доволни от своя живот, в сравнение с в който и да било различен миг след обединяването. Но ние също по този начин знаем, че това не е цялата истина. Всички би трябвало да се научим да разбираме за какво за доста хора в източните провинции обединяването не е единствено позитивен опит ", съобщи тя.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: